De Nacht van Kunst & Kennis vindt dit jaar op 19 september plaats in Leiden. (Afbeelding: PR).

Bezoeker Nacht van Kunst & Kennis: "Nooit eerder zoiets bezocht"

De Nacht van Kunst & Kennis vindt dit jaar op 19 september plaats in Leiden. Zien hoe gifmengster Goeie Mie haar buren en kennissen vergiftigde, een hapje eten in het donker en optredens bezoeken van artiesten als Kenny B en Maaike Ouboter. Drie bezoekers van vorig jaar, onder wie onze eigen presentator Melle Tuik, deelden hun ervaringen. “Ik heb nooit eerder zoiets bezocht.”

Mats van der Wee, middelbare scholier (18)

“Ik was in de Hortus geweest om de lichtkunst te bekijken, bij een college over cafeïne, bij het optreden van Douwe Bob en bij het Amerikaanse cabaret in het Academiegebouw. Ik heb erg gelachen bij het cabaret. Ik ga dit jaar waarschijnlijk weer naar de Nacht van Kunst en Kennis. Ik zou dan naar het cabaret gaan van Jan Beuving & Daan van Eijk. Ook het college van Dick Swaab en Bier-wetenschap met New Scientist lijken me erg interessant.”

Melle Tuik, alumnus en nieuwspresentator van Sleutelstad FM (48)

“Ik ben met een aantal oude Leidse studievrienden naar het Academiegebouw geweest waar we allerlei futuristische technologische ontwikkelingen hebben bewonderd en Boom Chicago aan het werk hebben gezien. Daarnaast zijn we naar optredens van Rita Zipora in de Lakenhal en Spinvis in museum Boerhaave. Tussen de locaties was er op straat ook van alles te beleven. De nacht was super, het was een bijzonder leuke en gevarieerde avond. Er hing een heel bijzondere gezellige sfeer in de stad en er waren leuke mensen. Het is een vernieuwend concept, ik heb nooit eerder zoiets bezocht. Het optreden van Rita Zipora tussen de Rembrandts in de Lakenhal, met op de rij voor mij burgemeester Lenferink en Jochem Myer, was wel heel bijzonder, én goed.

JanneSchra

Janne Schra treedt onder andere dit jaar op tijdens de Nacht van Kunst en Kennis. (Foto: PR).

Dit jaar ga ik absoluut weer Ik wil graag naar Janne Schra, zij is een geweldige zangeres. Daarnaast treden Mister and Mississipi, Roosbeef en Herman Brusselmans op… dat wordt weer lastig kiezen.”

Jolanda Liefhebber, aio geweest in Leiden (33 jaar)

“We zijn naar de wetenschappelijke demo’s geweest die in het Academiegebouw stonden opgesteld, en naar de kunst die de wetenschap raakt in Museum De Lakenhal. Verder hebben we een Ig-nobel voorstelling bezocht en een nachtcollege in Museum Boerhaave gevolgd. De sfeer in de stad was ontzettend goed en ik vond het leuk om wetenschap met een grote glimlach te zien. Helaas kan ik dit jaar niet. Als ik zou kunnen, zou ik weer proberen om zo gevarieerd mogelijk de wetenschap én de kunst te bekijken.”

Tickets

Kaarten kun je voor 15 euro bestellen op de website van De Nacht van Kunst en Kennis. Met één ticket kun je alle optredens en activiteiten van het festival bezoeken. Op de site vindt je ook het volledige programma van dit jaar.

Cultuur Leiden Science Nacht van Kunst en Kennis / Nacht van Ontdekkingen


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×