De Leidse brandweer heeft een gevaarlijke stof verwijderd bij een bedrijfspand aan de Archimedesweg. (Foto's: 112 Sleutelstad).

Lek gevaarlijke stof aan Archimedesweg

De brandweer heeft een gevaarlijke stof opgeruimd bij geneesmiddelenfabrikant Apotex aan de Archimedesweg in het Bio Science Park. Bij het Leidse bedrijfspand lekte de stof acetonitril. Volgens de brandweer heeft de bedrijfshulpverlener van het bedrijf adequaat gereageerd op het incident.

Acetonitril is een oplosmiddel vergelijkbaar met azijnzuur. Het is een scherp irriterend middel, dat de huid, de ogen, en het ademhalingskanaal irriteert. Bij een hoge dosis kunnen de ademhalingsmoeilijkheden zelfs de dood tot gevolg hebben.

DSC_8848

 

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×