Loco-burgemeester Marleen Damen overhandigt Corry Ziegeler-Touw haar geboorteakte uit 1915. (Foto's: Maaike Lek en Stephan Bourgonje).

Felicitatiebezoek voor 100-jarige Leidse

Mevrouw Corry Ziegeler-Touw is vandaag maar liefst 100 jaar geworden. Familieleden waren aanwezig om het heugelijke feit te vieren. De jarige kreeg ook hoog bezoek, van loco-burgemeester Marleen Damen. “Ze is altijd actief bezig geweest”, aldus dochter Femmy Pauptit.

De jarige mevrouw Corry Ziegeler is altijd druk in de weer geweest. Zo deed ze veel aan sport. Jarenlang ging ze trouw naar Sportschool Van Houdt in Leiderdorp. Ze heeft zelfs meegedaan aan de opening van de Olympische Spelen in Amsterdam in 1928.

Reizen

De 100-jarige heeft jarenlang veel gereisd. “Ze heeft een leven waarvoor ik zo zou tekenen. Behalve de laatste twee jaar”, aldus Femmy Pauptit. Ze doelt hiermee op het feit dat haar moeder sinds twee jaar dement is geworden.  Het blijkt wel dat Corry Ziegeler-Touw veel van de wereld heeft gezien.  “Ieder jaar maakte ze wel vier reizen, waarvan twee grote”, aldus Femmy Pauptit. Corry Ziegeler reisde onder andere naar China, Thailand, Australië en Indonesië. Haar dochter heeft speciaal voor de verjaardag een enorm dik foto album in elkaar geknutseld.

Hoog bezoek

Corry Ziegeler kreeg hoog bezoek van de gemeente Leiden, loco-burgemeester Marleen Damen kwam namelijk langs.  Ze overhandigde de jarige niet alleen een bos bloemen, maar ook haar geboorteakte (uit 1915 dus), die opgezocht was in het stadsarchief.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×