De Stal gaat begin volgend jaar uitbreiden met een groter restaurantgedeelte, een professionele leerwerkkeuken, een vergaderruimte en een moestuin.

Half miljoen voor uitbreiding leerwerkbedrijf De Stal

De Stal, het horecapaviljoen op het Bio Science Park Leiden, mag uitbreiden. Dat heeft de Leidse college deze week besloten. De leerwerkvoorziening in het Leeuwenhoekpark wordt geëxploiteerd door DZB en wil groeien. De Stal loopt goed, maar wil uitgroeien tot dé centrale ontmoetingsplek in het gebied. Voor bezoekers van Naturalis dat de komende jaren flink gaat uitbreiden, voor studenten van de hogeschool Leiden, voor patiënten van het naastgelegen LUMC en voor werknemers van het Bio Science Park.

Wethouder Roos van Gelderen in gesprek met Chris de Waard over de uitbreiding van De Stal.

De Stal biedt leerwerktrajecten van gemiddeld een half jaar aan werkzoekenden uit de Leidse regio. Die leren er niet alleen van alles over de bereiding van gerechten en de bediening, maar ook over onderwerpen als schulden, huisvesting, opleiding en sollicitatievaardigheden. De Stal is een succesvolle plek voor de re-integratie van werkzoekenden. Van de in totaal 128 mensen die de afgelopen jaren een traject hebben gevolgd bij De Stal heeft 71% een baan gevonden.

 

LOLA-Leeuwenhoekpark-collage1Het park sluit met haar rietkragen, water, wilgen, houten vlonders en het centrale hart aan bij het concept van de Hollandse Campus – het stedenbouwkundige concept voor het hele Bio Science Park.

De Stal ligt midden in het Leeuwenhoekpark dat ook wordt aangepakt. Het park wordt helemaal opnieuw aangelegd en bestaat dan grotendeels uit een grote waterplas met er omheen een dubbele bomenrij met daaromheen weer water. Ook komen er nieuwe voet- en fietspaden in het park.

Leiden Politiek Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×