Een flink aantal bewoners van de Leidse wijk De Kooi kwam vanmorgen naar het stadhuis voor de hoorzitting over de voorgenomen bomenkap. (Foto's: Chris de Waard).

Honderden bezwaren tegen kap bomen in De Kooi

Ruim 200 bezwaren tegen de voorgenomen kap van honderden bomen in de Kooi. Dat hadden er met gemak drie keer zoveel kunnen zijn. Daarvan zijn de bewoners overtuigd. “Als de communicatie van de gemeente beter was geweest en iedereen op de hoogte zou zijn geweest”. Enkele tientallen bewoners kwamen vanmorgen opdagen bij de hoorzitting van de bezwaarcommissie die zich over de voorgenomen bomenkap buigt en er over een week of vier een advies over zal uitbrengen.

Advocaat Marco van Duijn van de Bomenbond over de aangevochten kapvergunningen.

Op de hoorzitting kwamen de bewoners met allerlei argumenten tegen de kapvergunningen die de gemeente zichzelf heeft gegeven. Ook de Bomenbond Rijnland liet zich niet onbetuigd. Advocaat Marco van Duijn kwam met een hele serie meer formele en juridische argumenten waarom de vergunningen niet verleend hadden mogen worden.

Volgens de gemeente is het kappen van ongeveer de helft van alle bomen in de Kooi noodzakelijk in verband met alle aanpassingen aan het riool. Daarmee wil de gemeente voor eens en voor altijd een einde maken aan de wateroverlast in de wijk.

Jenny de Jeu woont in de Kooilaan en kijkt uit op een aantal bomen. Nog wel.

Henny Hoogervorst woont aan het Kooizicht. De bomen daar blijven staan. “Als het bij ons kan, kan het op andere plekken vast ook wel,” zo betoogde ze vanmorgen.

Leiden Politiek boomkap Oude Kooi


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×