Molen d'Heesterboom is één van de monumenten die haar deuren opent in het weekend van 12 september.

Oude ambachten tijdens Open Monumentendagen

Vijfendertig monumenten in Leiden openen komend weekend hun deuren voor bezoekers. Op zaterdag van 12 tot 17 uur en op zondag van 10-17 uur. Het thema is dit jaar ‘Kunst en Ambacht’. Het is de 28e keer dat het evenement in Leiden wordt georganiseerd.

Anne Marieke Schwencke en Mike du Pau geven rondleidingen in het schakelstation. Verder zijn er informatiestandjes over het gebouw, over het Singelpark, het Energiepark, het Ambachtsplein en Stichting Levend Ambacht Leiden.

Ambachtsplein

Op het Ambachtsplein aan de Langegracht 70 is er tijdens de Open Monumentendagen veel te beleven. Zo worden er demonstraties gegeven in smeden en steenhouwen. Bezoekers mogen zelf ook met hamer en beitel aan de slag. Het hele weekend komt Leids Bier ter plekke steenbier brouwen.

D’Heesterboom

Ook de houtzaagmolen D’Heesterboom is te bezoeken. Als er wind is, is de molen zaterdag om 14.00 uur in werking te zien. om veiligheidsredenen geldt hier een maximum van 20 personen tegelijk.

Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×