(Foto's: J.P. Kranenburg).

Hoefstraat: Langste Leidse tafel voor Xenia

Zaterdag werd er in de Hoefstraat een bijzonder diner georganiseerd. De bewoners wilden met deze ‘langste Leidse tafel‘ van zo’n 200 meter geld ophalen voor het goede doel: Hospice Xenia. Dat lukte goed. Er kon een cheque worden overhandigd met het mooie bedrag van maar liefst 6.500 euro.

In het knusse openluchtrestaurant schoven maar liefst 400 personen aan voor de maaltijd. Vanaf de Doezastraat tot aan de Korevaarstraat zaten deĀ bewoners van de Hoefstraat en de Jan van Houtkade met vrienden en familie aan de enorme eettafel en combineerden het aangename met het nuttige: eten voor het eerste jongerenhospice van Nederland: Xenia.

De bewoners konden een tafel kopen voor acht personen en kregen daarvoor een doos met alle benodigdheden voor een vier-gangen-menu. De middenstanders uit de buurt verzorgden de ingrediƫnten en ook de aankleding van de straat. De bewoners kookten in hun eigen keukens, maar moesten wel ongeveer tegelijk klaar zijn: de verschillende gerechten moesten namelijk tegelijkertijd worden uitgeserveerd.

Rondom de maaltijd waren er nog activiteiten georganiseerd. Zo zorgden stadsdichter Wouter Ydema, tante Leen en muzikanten uit de buurt voor entertainment op het podium. In een kookstudio in de straat werd met de kinderen gekookt en de buurtbewoners boden hun diensten aan in een speciale ‘dienstenveiling’ waar geboden kon worden op zaken als ‘win een kok aan huis’, tennislessen, een rondvaart door de grachten, een avondje oppassen of een uurtje nagelverzorging bij de buurvrouw.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×