Landconflict in Rwanda, DNA ontcijfering en wetenschapsnieuws

Presentator Mark Verspoor ging in gesprek met promovenda Margot Leegwater over het landconflict in Rwanda. ‘Mensen in Rwanda zijn afhankelijk van het land, ze zitten vast in de landbouw. En dat raakt op’, aldus Leegwater.

 

Ook schoof hoogleraar Evolutie en bioloog Menno Schilthuizen bij ons aan. Hij laat zijn totale DNA-opmaak analyseren en vertelt wat er allemaal valt te ontdekken als je je complete DNA laat ontcijferen: een zoektocht naar de meest intieme informatie over jezelf.

 

Verder vertelde redacteur Anouk de Bruijn het laatste wetenschapsnieuws. Een voedingsbodem van Marsgrond heeft de eerste rijpe tomaat voortgebracht, de Londense metro wordt vervangen door drie loopbanden, wagenziekte wordt voortaan bestreden door de hersenen elektrische schokken te geven en nog veel meer wetenschapsnieuws.

 

 

Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×