Het islamitisch centrum Al Hijra nadert zijn voltooiing. (Foto's: PR (hijsen koepel en Chris de Waard).

Groep Kok: Licht uit bij moskee Ter Haarkade

 

Fractievoorzitter Tomas Kok van de Groep Kok wil van het stadsbestuur de garantie dat het plein bij het nieuwe islamitisch centrum Al Hijra aan de Ter Haaarkade ’s nachts niet wordt verlicht. “Anders moeten de omwonenden zelfs in het donker tegen het islamitische centrum aankijken,” zo betoogt het raadslid in een serie vragen aan het college.

De bouw van de nieuwe moskee nadert zijn voltooiing en het plein wordt openbaar toegankelijk. Onder meer als parkeerplaats voor de auto’s van de bezoekers van het centrum. De burgemeester beloofde eerder dit jaar tijdens een bezoek aan tegenstanders van de bouw van het islamitisch centrum dat er voortaan gesproken zou worden met zowel de bewoners als met de bezoekers of een vertegenwoordiging van het islamitisch centrum. “Tot op heden is deze afspraak niet nagekomen,” aldus Kok. Volgens hem zijn er alleen gesprekken met een wijkvereniging geweest zijn, waarvan de bewoners een stuk verder van het centrum weg wonen en met vertegenwoordigers van het islamitisch centrum.

Kok wil van het college weten waarom er niet is gesproken met de bewoners die direct tegenover de moskee wonen. Vooral hier wonen tegenstanders van het centrum. “Dit is nu de zoveelste belofte aan deze bewoners die niet nagekomen is. Hoe denkt u uw geloofwaardigheid specifiek richting hen, en in het algemeen richting de rest van Leiden, te behouden?”

Kok wil verder van het college horen dat de toegangsweg naar het plein niet lijnrecht op de woningen gaat lopen, maar bijvoorbeeld richting een zijstraat. Tenslotte vraagt hij om de bewoners die recht tegenover het islamitisch centrum te wonen te betrekken bij de inrichting van het plein.

Leiden Politiek alhijra


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×