(Foto

Zesde editie Christa Mensert Memorial Ride

Aanstaande zondag 13 september wordt voor de zesde keer de fietstocht Christa Mensert Memorial Ride gefietst.

De Christa Mensert Memorial Ride is een fietstocht voor iedereen die gezond, sportief en gezellig een rondje wil doen om Leiderdorp, de familietocht van 25 km, en het Groene Hart, de sportieve tocht van 75 km. De start en de finish zijn bij Zwembad De Does in Leiderdorp. De start van de 75 kilometer is om 10.00 uur, de start van de 25 kilometer is om 10.30 uur. Rond 15.30 uur wordt er nog feest gevierd.

De editie van vorig jaar was een succes vanwege de geweldig opkomst. Er is toen een bedrag van maar liefst € 1950,- overhandigd aan het Instituut Asbestslachtoffers. Dit was de opbrengst van 2013.

Christa Mensert
Christa Mensert was een geliefde vrouw. In 2006 werd bij Christa asbestkanker vastgesteld. Na een strijf overleed Christa aan de ziekte. De website van haar voormalige werkplek, SKL in Leiderdorp, meldt dat een van Christa’s mooiste eigenschappen haar vanzelfsprekende inzet voor anderen was. Zo vroeg ze om bij haar uitvaart geen geld aan bloemen uit te geven maar om het te doneren aan het Instituut Asbestslachtoffers dat belangen en welzijn van mesothelioompatiënten behartigt en bijdraagt aan medisch onderzoek.

Christa’s echtgenoot, Paco Busteros León, kwam hierdoor op het idee om de Christa Mensert Memorial Ride op te zetten.

Asbestslachtoffers
De Christa Mensert Memorial Ride ondersteunt het Instituut Asbestslachtoffers. De gehele opbrengst van de Ride wordt gedoneerd aan het Instituut Asbestslachtoffer voor onderzoek en steun voor hen die lijden aan deze nog ongeneeslijke ziekte.

Meer informatie over de Christa Mensert Memorial Ride vind je op de website van Christa Mensert Memorial Ride.

Leiderdorp Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×