Het oude pand hier op de foto, wordt ingeruild voor een nieuwe locatie aan de Admiraal Banckertweg. (Archieffoto: Peter Visser).

Heropening 'de Boekenzolder'

De Boekenzolder wordt op zaterdag 19 september officieel heropend. Dit is een Leidse organisatie waar iedereen gratis boeken kan halen. Tot eind 2014 was De Boekenzolder gevestigd aan de Middelstegracht 38. De organisatie gaat nu verder aan de Admiraal Banckertweg 21.

De Boekenzolder draait volledig op vrijwilligers. De organisatie zamelt boeken in van uitgevers, boekhandels, bibliotheken en particulieren en geeft deze gratis weg aan bezoekers. Boeken worden ook gratis ter beschikking gesteld aan bijvoorbeeld basis- en middelbare scholen, instellingen en opvangtehuizen.

Strijd tegen analfabetisme

De vrijwilligersorganisatie gaat de strijd aan met analfabetisme en wil een bijdrage leveren aan de leesbevordering. Op deze manier kunnen ook mensen met weinig geld boeken blijven lezen.

Bijeenkomsten

De organisatie geeft ook regelmatig bijeenkomsten met tekst en muziek of met voorlezen voor kinderen. De Boekenzolder wil hier een ontmoetingsplek creëren voor vaste bezoekers en nieuwe mensen aan trekken.

Duizenden boeken

De Boekenzolder heeft een aanbod van duizenden boeken, zowel fictie als non-fictie en naast Nederlandse boeken ook boeken in verschillende buitenlandse talen. De Boekenzolder is open op donderdag t/m zaterdag van 13-17 uur.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×