De band DropmiX stond al een keer eerder in het Leidse poppodium Gebr. De Nobel. (Foto: Coen Bastiaanssen).

Beats en bands voor vluchtelingen in Gebr. De Nobel

Haagse band DropmiX organiseert morgen samen met poppodium Gebroeders de Nobel en de Leidsche Breakbeat Community (LBC) het benefietevenement ‘Drop Beats, not Bombs’ voor Stichting Vluchteling. Organisator Pim Koppen volgde het nieuws, en wilde zelf iets doen aan het vluchtelingenprobleem, “ik zit vol verbazing te kijken naar een situatie die we al veel eerder hadden kunnen stoppen”.

Binnen een dag lukte het organisator Pim Koppen (bassist DropmiX) om een benefietconcert op te zetten. “Het begon allemaal met een gesprek met een vriendin van mij over de vluchtelingen. We vroegen ons af wat wij nu kunnen doen om de vluchtelingen te helpen”, aldus Koppen.

DropBeatsNotBombs_orig-klein.46e85fBinnen een dag tijd kreeg hij zijn band, twee andere bands, de Leidse Breakbeat Community en Kraak & Smaak zo ver om een benefietconcert te houden in de Gebr. De Nobel. Het poppodium draait morgenavond volledig op vrijwilligers, de baropbrengst gaat in zijn geheel naar Stichting Vluchteling.

Tickets

De deuren van de Gebr. de Nobel gaan om 19:00 uur open. Kaartjes zijn nu voor 10 euro te koop op de website van het poppodium.

DropmiX

De band van organisator Pim Koppen DropmiX, is één van de bands die morgenavond zal optreden bij het benefietconcert ‘Drop Beats, Not Bombs’. De band stond al eens eerder in podium Gebroeders De Nobel. Koppen omschrijft de muziek die zijn band maakt als “een mix van dubstep en drum ’n bass gespeeld door een live band. Vooral heel erg brute muziek.” Voor wie zich daar geen voorstelling bij kan maken, staat hier onder de videoclip van hun nieuwste single ‘Damn I Hate Disco’.

Video: DropmiX – Damn I Hate Disco.

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×