Gisteren werd de koster van de Hartebrugkerk is gisteren bij een overval mishandeld. (Foto: 112 Sleutelstad).

Vredesmanifestatie na mishandeling koster Hartebrugkerk

Bij een overval bij de Hartebrugkerk werd gisteren de koster van kerk mishandeld, hij liep een schedelbasisfractuur op. Naar aanleiding van mishandeling van de 66-jarige kerkbewaarder, organiseert de SP Leiden zaterdag van 12.00 tot 13.00 uur een manifestatie tegen zinloos geweld. De SP Leiden wil laten zien dat dit niet wordt getolereerd.

Toen een naar schatting 25-jarige getinte man probeerde de Hartebrugkerk binnen te dringen, ontstond er een worsteling met de koster van de kerk. Hierbij raakte de kerkbewaarder gewond. De dader ging er met de persoonlijke eigendommen van de koster vandoor. De kerkbewaarder werd ter observatie opgenomen in het ziekenhuis en bleek een schedelbasisfractuur te hebben.

Huis van God

Dat de mishandeling plaatsvond bij een ‘huis van God’, maakt het voor de Socialistische Partij Leiden nog net een beetje erger. “Niemand heeft het recht om anderen iets aan te doen en zeker niet op deze plek”, laat de partij weten. SP Leiden roept iedereen op om op zaterdag 19 september om 12.00 uur te verzamelen bij de Hartebrugkerk.

‘Van kerken blijf je af’

Ook de PvdA Leiden heeft het incident scherp veroordeeld. “Ik hoop dat de dader wordt opgepakt en lang weggestopt. Van kerken blijf je af”, laat PvdA-raadslid Abdelhaq Jermoumi stellig weten.

Getuigen

De recherche is nog druk op zoek naar getuigen. Het signalement: een man van ongeveer 25 jaar oud en ongeveer 1.80 lang. Hij heeft een donkergetinte huidskleur, een tenger postuur en een gladgeschoren gezicht. Hij was volgens het slachtoffer netjes gekleed, en droeg in ieder geval een wit shirt. De recherche in Leiden is bereikbaar via nummer 0900-8844. Liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

112 Sleutelstad


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×