Het oude pand hier op de foto, wordt ingeruild voor een nieuwe locatie aan de Admiraal Banckertweg. (Archieffoto: Peter Visser).

De Boekenzolder gaat strijd aan met analfabetisme

De Boekenzolder wordt officieel heropend in hun nieuwe pand aan de Admiraal Banckertweg 21. De organisatie, die volledig op vrijwilligers draait, gaat de strijd aan met analfabetisme en wil een bijdrage leveren aan de leesbevordering. “Wij willen mensen die de stap maken naar lezen, graag helpen”, aldus Sjaak van Rijn, vrijwilliger bij De Boekenzolder.

Sjaak van Rijn realiseert zich dat het moeilijk is om laaggeletterden naar de Boekenzolder te trekken, aangezien ze hier zelf niet snel mee in aanraking zullen komen. “Wij proberen deze mensen met culturele activiteiten toch bij het lezen te betrekken”, aldus Sjaak van Rijn. Daarnaast stelt de Boekenzolder haar collectie boeken beschikbaar aan verschillende kinderopvangplaatsen en basis- en middelbare scholen.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×