(Foto: PR)

Dieren gratis toegang op bij Museum Volkenkunde

Museum Volkenkunde heeft wel een heel bijzondere actie op Dierendag, zondag 4 oktober. Kom verkleed als dier en krijg gratis toegang tot de familievoorstelling ‘GRRR… MACHTIGE DIEREN WERELDWIJD’.

Trek je leukste dieren onesie aan, pak die leuke berensloffen uit de kast of zet je mooiste dierenmasker op en baan je in een wereld vol bonte beesten.

Beestenparade
In de familietentoonstelling ‘GRRR… MACHTIGE DIEREN WERELDWIJD’ staat centraal hoe dieren mensen bijstaan tijdens bijzondere fases in een mensenleven. Magische en mythische dieren als waarzeggers, boodschappers en statussymbool. In de tentoonstelling trekt een bonte beestenparade aan het oog voorbij. Verrassende voorwerpen uit de collectie van Volkenkunde zijn aangevuld met bruiklenen van het Rijksmuseum van Oudheden.

Theatervoorstelling
Speciaal op Dierendag is er van 13.00 en 15.00 uur een bijzonder optreden in Museum Volkenkunde. ‘De draak die niet kon vuurspuwen’ is de titel van het meespeelsprookje. Het toneelstuk draait om een levensgrote draak, een mollige dikke Koning uit Vuurland en hij heeft een probleem. De machtige draak kan niet vuurspuwen. De luisteraars worden door verteller Wijnand Stomp uitgedaagd om mee te denken over de loop van het verhaal.

https://youtube.com/watch?v=PByZNcCyjzc%3Frel%3D0
De trailer van de tentoonstelling ‘GRRR… MACHTIGE DIEREN WERELDWIJD’

Behalve heel veel te zien, is er ook van alles te doen in de tentoonstelling ‘GRRR… MACHTIGE DIEREN WERELDWIJD’. Zo kun je op de foto met een machtig dier en is er een online speurtocht door de zalen. Op Dierendag delen we als extraatje dierenmaskers uit aan de jongste bezoekers. Meer informatie over de tentoonstelling en de openingstijden vind je op de website van Museum Volkenkunde.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×