(Afbeelding: PR).

Universiteit Leiden daalt fors op wereldranglijst

De Universiteit Leiden is twintig plaatsen gedaald op de wereldranglijst van universiteiten. Stond de universiteit vorig jaar nog op plaats 75, nu is dat de 95e plaats. De hoogst genoteerde Nederlandse universiteit, is de Universiteit van Amsterdam. De lijst wordt ieder jaar samengesteld door QS.

Daling_UniversiteiLeiden_QS

(Afbeelding: QS).

De afgelopen drie jaren stond Leiden stevig op de 75e plaats van de wereld. Daarmee was ze na Amsterdam de 2e van Nederland. De val naar beneden is verrassend. Dit jaar is Leiden de 4e van Nederland, de TU Delft en Universiteit Utrecht hebben een hogere notering. De volledige lijst van universiteiten vindt je op de site van QS.

Leiden Leiden University


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×