Een winkeletalage aan de Maarsmansteeg vóór en na restauratie. (Foto: PR).

Half miljoen extra subsidie voor herstel winkelpuien

De gemeente gaat een half miljoen extra beschikbaar stellen voor het opknappen van winkelpuien in de binnenstad. De mogelijkheid was er al om met deels subsidie je gevel op te knappen en daar werd goed gebruik van gemaakt. “Dit is een zeer succesvolle regeling”, aldus Paul Laudy.

Met het extra geld wil de gemeente aan de wensen van ondernemers tegemoetkomen, die maar al te graag hun winkelpui opknappen. “Het subsidiegeld was steeds sneller op, waardoor er soms goede plannen niet meer mogelijk waren”, aldus wethouder Paul Laudy.

Paul Laudy stelt dat de gemeente de vastgoedeigenaren en ondernemers van Leiden nodig heeft. “We investeren de komende jaren gigantisch in de stad. Dan is het ook wel fijn als die ondernemers ook wel meedoen”, aldus Laudy.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×