Ridderzaal, DNA-analyse en wetenschapsnieuws

Lotte Koppenrade ging in gesprek met Christiaan Henkel, bioloog en onderzoeker bij Generade, The Centre of Genomics in Leiden, over zijn onderzoek ‘Het Tulp Initiatief’. Hierbij probeert hij het DNA van Tulpen in kaart te brengen met behulp van nieuwe technologie.

 

 

Wij belden met historicus Diederik Smit. Hij heeft onderzoek gedaan naar de gebouwen van het Binnenhof. Nu vertelde hij over de geschiedenis van de Ridderzaal en Prinsjesdag.

 

 

Verder vertelde redacteur Bob de Brabandere het laatste wetenschapsnieuws. De nieuwe mensensoort Homo Naledi, het nieuwe sterrencluster, steeds meer mensen dragen een bril, kolibries en nog veel meer bijzonder wetenschapsnieuws.

 

 

 

Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×