Burgemeester Henri Lenferink lanceerde een nieuw systeem voor ambulances in Leiden. (Foto: PR).

Leidse ambulances sneller door locatiegegevens incident

De Regionale Ambulance Voorziening (RAV) Hollands Midden heeft een nieuw navigatiesysteem in gebruik genomen. Met de zogenaamde VIL (Vaststelling Incident Locatie) kan de meldkamer met één SMS de exacte locatie van de melder vaststellen. RAV Hollands Midden is de eerste hulpdienst in Nederland die de GPS-gegevens van smartphonegebruikers op deze manier gebruikt. Het werd gelanceerd bij ‘Euro Navigator’, een internationale conferentie voor meldkamers dat dit jaar plaatsvindt in Leiden.

Tijdens de conferentie gaf burgemeester Henri Lenferink het startsein. Een film werd getoond waarin hij op een afgelegen locatie uitleg geeft hoe het het systeem werkt. Met VIL hoopt RAV Hollands Midden voor een snellere aanrijtijd en start van de zorgverlening door ambulancepersoneel te zorgen.

Volgens Lenferink komt het in de regio Hollands Midden meerdere malen per week voor dat iemand de meldkamer belt en niet goed kan vertellen waar hij of zij zich bevindt. De VIL moet er voor zorgen dat er in zo’n geval tóch snel hulp verleend kan worden. “In de praktijk kan dit het verschil maken tussen leven en dood”, aldus Henri Lenferink.

Video: RAV Hollands Midden lanceert VIL.

112 Sleutelstad


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×