Samenwerking LUMC tilt patiëntenzorg naar hoger niveau

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en Reinier de Graaf in Delft tekenden vandaag een overeenkomst voor een gezamenlijke afdeling Radiotherapie. In de nieuwe samenwerking functioneren beide afdelingen Radiotherapie als één afdeling op twee locaties. Radiotherapeuten, radiotherapeutisch laboranten en klinisch fysici zijn werkzaam in beide ziekenhuizen.

Patiëntenzorg naar hoger niveau
“Door deze samenwerkingsvorm maken we optimaal gebruik van elkaars expertise”, vertelt prof. dr. Corrie Marijnen, hoofd van het nieuwe samenwerkingsverband. “Hierdoor tillen we onze patiëntenzorg naar een nog hoger niveau en is de zorgcontinuïteit altijd gewaarborgd. Tegelijkertijd bewaken we dat beide afdelingen hun eigen identiteit houden, passend bij het eigen ziekenhuis.”

Specialismen
Het LUMC is gespecialiseerd in de behandeling van gynaecologische tumoren, tumoren in het KNO-gebied en zeldzame kankersoorten zoals sarcomen. Daarnaast heeft het LUMC een unit voor inwendige bestraling. In Reinier de Graaf behandelt de afdeling Radiotherapie vooral patiënten met borst-, long-, slokdarm-, rectum- en prostaattumoren. Patiënten met goedaardige aandoeningen als hielspoor kunnen ook bij Reinier de Graaf terecht.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Reanne van Kleef

Hoofdredacteur sport, politiek verslaggever, algemeen redacteur, presentator nieuws071 en sport071.

Je bent nu offline