(Foto: PR)

Kleding voor Stichting Kinderen Bloedarmoede Kinshasa

Bij het Diaconaal Centrum De Bakkerij aan de Oude Rijn kun je tot 12 oktober kleding, schoenen, dekens en pijnstillers inleveren voor Stichting Steun Kinderen Bloedarmoede Kinshasa.

De organisatie M25 Leiden gaat op dinsdag 13 oktober 2015 met een tiental jongeren van het Da Vinci College Kagerstraat de ingezamelde kleding, schoenen en dekens controleren, sorteren en verpakken voor Stichting Steun Kinderen Bloedarmoede Kinshasa (SKBK). Deze stichting houdt zich bezig met kinderen in Kinshasa, Congo die lijden aan sikkelcelanemie.

Chronische bloedarmoede
Sikkelcelanemie is een soort chronische bloedarmoede met pijnlijke botcrisissen en aantasting van meerdere organen. Daarnaast hebben mensen met deze ziekte vaker infecties en diverse andere complicaties. Er is nog geen genezing mogelijk voor de ziekte, hoewel gentherapie als mogelijke genezingswijze in de toekomst wordt genoemd.

Pijnstillers
Naast kleding voor volwassenen, schoenen en dekens heeft Stichting SKBK ook grote behoefte aan foliumzuur, dit heeft een vertragend effect op de ziekte, en paracetamol. Wil je een steentje bijdragen? Iedere werkdag kun je terecht bij het Diaconaal Centrum De Bakkerij. Van maandag tot en met donderdag tussen 9.30 en 16.00 uur en op vrijdag tussen 9.30 en 12.00 uur.

Cultuur Leiden Nieuws Da Vinci College Kagerstraat


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×