Leidse Rekenkamercommissie op zwart zaad

rob van lintDe Rekenkamercommissie Leiden (RKC) heeft onvoldoende budget om haar taken uit te kunnen voeren. Dat schrijft voorzitter Rob van Lint in een brandbrief aan de Leidse gemeenteraad. Ook baalt hij er van dat eerdere brieven over hetzelfde onderwerp niet zijn beantwoord. “Wij willen de gemeenteraad verzoeken om aan u gerichte brieven te beantwoorden. Wij zijn een door u ingestelde Commissie en het lijkt ons dan ook niet meer dan logisch dat onze brieven aan u beantwoord worden, zodat wij op de hoogte gesteld worden van uw besluiten en inzicht krijgen in de overwegingen die hieraan ten grondslag liggen.”

rkcleiden

De RKC voert in opdracht van de gemeenteraad jaarlijks enkele onderzoeken uit. Bijvoorbeeld eerder dit jaar naar de staat van het Leidse vastgoed. De komende periode volgt een onderzoek naar Duurzaamheid. Voor een onderzoek naar de Ambtelijke Organisatie waar de raad ook om heeft gevraagd, heeft de RKC geen geld.

Van Lint vraagt al tijden om duidelijkheid aan de raadsleden. Zowel in februari als in juni van dit jaar gingen er brieven richting stadhuis met het verzoek om meer geld of in elk geval om duidelijkheid. De Rekenkamercommissie wil per jaar 30.000 euro extra. Bovenop de 63.000 euro die er nu beschikbaar is. De afgelopen jaren kwam de RKC ook steeds geld te kort. Dat werd dan opgelost met incidentele bedragen. De RKC wil nu een structurele oplossing.

Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×