Marrakech Lounge gesloten door gemeente Leiden

Vrijdagmiddag maakte de gemeente Leiden bekend dat de Marrakech Lounge aan de Herenstraat gesloten wordt in verband met de brandveiligheid. De lounge opende haar deuren nog geen vier maanden geleden. Sindsdien regende het klachten over harde muziek in auto’s, schreeuwen en door de straat scheurende auto’s.

Op de website Verbeterdebuurt.nl kunnen bewoners hun klachten aangeven. Op de website zijn meerdere klachten geplaatst over de uitgaande jongeren die veel herrie en rotzooi veroorzaken en vertellen de omwonenden dat er vaak gebeld werd naar de gemeente en de politie. Maar zonder resultaat.

Naar aanleiding van de vele klachten, organiseerde de gemeente Leiden afgelopen dinsdag een bijeenkomst voor de omwonenden van de Marrakech Lounge. Hier vertelden vertegenwoordigers van de gemeente Leiden, de Omgevingsdienst West-Holland en de politie over te nemen maatregelen. Ook kondigde de gemeente aan dat er controles uitgevoerd zouden gaan worden.

Dat is inmiddels gebeurd en dat gemeente heeft daarbij vastgesteld dat de Marrakech Lounge niet voldoet aan de eisen die worden gesteld aan de brandveiligheid.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×