Ook vanmorgen was het weer raak op de brug bij de Jan van Goyenkade. (Foto: Chris de Waard).

Ondergrondse containers: Leiden steeds schoner

Het gaat steeds beter met het inzamelen van afval via de ondergrondse containers in het centrum. Dat schrijft wethouder Paul Laudy in een tussenrapportage aan de gemeenteraad. Helemaal goed gaat het nog niet. Er zijn enkele hotspots waar bewoners hun afval consequent verkeerd blijven aanbieden. Dat speelt met name op de Hogewoerd waar veel studentenhuizen maling hebben aan de containers en de zakken nog vaak gewoon op straat zetten. Ook bij de Witte Singel is zo’n plek. Op de brug bij de Jan van Goyenkade.

eidoosLeidenaren blijven creatief omgaan met de containers. Pasje vergeten? Geen probleem! (Foto: Petra van der Heijden, via Facebook).

Volgens PvdA-fractievoorzitter Gijs Holla gaat het om recidivisten die nu gewoon aangepakt moeten worden. Laudy beaamt dat en de gemeente is inmiddels ook begonnen met het uitschrijven van boetes. Een stuk of 35 keer is tot nu toe proces verbaal opgemaakt naar aanleiding van adresgegevens die in de verkeerd aangeboden zakken werden gevonden.

Tot 1 november moeten er nog een zevental ondergrondse bakken in het centrum worden geplaatst. Dat duurt langer omdat voor die plekken kabels verlegd worden. De gemeente is daarvoor vaak afhankelijk van derden die dat soort werkzaamheden moeten inplannen en uitvoeren. Een laatste container laat nog iets langer op zich wachten. Bij het Pieterskerkhof is inmiddels wel een plek gevonden waar die container kan komen, maar daarvoor moet nog een besluit genomen worden waarop ook nog inspraak mogelijk is.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×