Borg & Daphne stelt 20 Leidste Ringen ten toon

In september viert goud- en zilversmederij Borg & Daphne dat ze twintig jaar geleden hun sieraden atelier vestigden in Leiden. Om dat te vieren heeft Borg & Daphne zichzelf een wel heel bijzondere opdracht gegeven.

Borg & Daphne smeedde twintig unieke ringen. Gebaseerd op het gevoel dat twintig geselecteerde inwoners van Leiden hebben met hun stad. Vanaf 26 september, tijdens de Kunstroute, worden alle twintig Leidste Ringen in de winkel van Borg & Daphne tentoongesteld.

Geselecteerde kandidaten
Een paar van de Leidenaren die geselecteerd zijn zijn onder andere: burgemeester Henri Lenferink, Jeroen Maters van Maters & Hermsen, schrijver Onno Blom, Hanco Zwaan mineraloog van Naturalis Biodiversity Center en directrice van de Lakenhal, Meta Knol.

Twintig portretten
Als blijvende herinnering is een bijzonder boek gemaakt met portretten van de twintig ringen en een korte historie over Borg & Daphne Sieraden. De liefde voor hun vak en voor de stad Leiden.

Tentoonstelling en boekpresentatie
Opening van de tentoonstelling en de boekpresentatie vinden plaats op 26 september. De tentoonstelling is van 26 september tot 25 oktober te zien bij Borg & Daphne Sieraden aan de Nieuwe Rijn. Meer informatie over de Leidste Ringen en de tentoonstelling vind je op de website van Borg & Daphne Sieraden.

Cultuur Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×