Ramon Bril tijdens de halve finale (Foto: Tjebbe Venema).

Leidse oud-student finalist VN-jongerenvertegenwoordiger

De Leidse oud-student Ramon Bril (24) is een van de finalisten voor de functie van VN-jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling. Op 26 september vond in Utrecht de halve finale plaats. Zes kandidaten gingen met elkaar in debat over ontwikkelingssamenwerking, de nieuwe Werelddoelen en duurzaamheid. De vakjury, versterkt door een jongerenpanel, verkoos Ramon Bril tot één van de twee finalisten. Hij zal de komende tijd campagne gaan voeren om de Nederlandse jongeren voor zich te winnen.

Ramon Bril is afgestudeerd Life Science & Technology aan de Universiteit Leiden.  Juryvoorzitter Jerry den Haan van NJR sprak namens de jury over Ramon: “Ramon weet al erg veel over duurzaamheid. Met zijn heldere taalgebruik kan hij ieder lastig onderwerp goed verwoorden. Een geschikte kandidaat voor deze functie dus.”  De uiteindelijke winnaar – de kandidaat die de meeste stemmen weet te verzamelen- wordt bekend gemaakt tijdens de Nacht van de VN op 23 oktober in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.

Jongerenvertegenwoordigers vormen de schakel tussen jongeren en (politieke) instanties. Zij gaan op zoek naar meningen en ideeën van jongeren. Deze bespreken ze vervolgens met onder andere beleidsmakers en zelfs de Verenigde Naties in New York. Een jongerenvertegenwoordiger wordt middels een publieke verkiezing aangesteld voor twee jaar.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×