De Leidse Koornbrug die voorgaande jaren tijdens Coming Out Dag ingepakt werd met een regenboogvlag. (Foto: COC Leiden).

Oproep aan regiogemeenten: Hijs de regenboogvlag!

“Gemeentes in Holland Rijnland, hang de regenboogvlag uit! Volg het goede voorbeeld van Kaag en Braassem,” daartoe roept COC Leiden op in, een vandaag aan alle 14 gemeentes in Holland Rijnland (het werkgebied van COC Leiden), verstuurde brief. De belangenvereniging van lesbische vrouwen, homomannen, biseksuelen en transgenders (LHBT) juicht het uithangen van de regenboogvlag op Coming Out Dag (11 oktober) in de gemeente Kaag en Braassem toe. “COC Leiden is erg blij dat de gemeente voor het eerst mee doet, zij laat hiermee zien een tolerante gemeenschap te willen zijn,” zegt Ivo van Spronsen, bestuurslid Politiek en Diversiteitsbeleid, tevens coördinator Coming Out Dag 2015 voor COC Leiden.

Leiden en Noordwijk hangen al enkele jaren de vlag uit op of rond Coming Out Dag. In Noordwijk wordt zelfs de vuurtoren voorzien van regenboogkleuren. Naast het vlaggen, organiseert COC Leiden samen met onder andere de gemeente verschillende activiteiten in de sleutelstad. Omdat niet alle gemeentes op zondag 11 oktober geopend zijn, verzoekt COC Leiden gemeentes de regenboogvlag op 9 oktober te hijsen en eventueel het hele weekend te laten wapperen. Voor de regenboogvlag geldt geen vlaggenprotocol. Het is daarom toegestaan de vlag ’s nachts te laten hangen.

Sha en Ta“Op Coming Out Dag vragen we iedereen de regenboogvlag uit te hangen als symbool van acceptatie van seksuele en genderdiversiteit. Zichtbare steun voor en acceptatie van LHBT-emancipatie is van groot belang. Het is voor veel niet-hetero’s nog lastig genoeg om volledig zichzelf te kunnen zijn,” aldus Van Spronsen.

Ieder jaar organiseert COC Leiden op of rond Coming Out Dag activiteiten die aandacht vragen voor seksuele- en genderdiversiteit. Doel is grotere zichtbaarheid en meer acceptatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT).

Dit jaar organiseert COC Leiden in samenwerking met onder andere de gemeente Leiden van 8 t/m 11 oktober activiteiten. Er worden twee films gedraaid; er is een fototentoonstelling, een roze kerkdienst, er is door de hele stad een postercampagne en natuurlijk vieren we seksuele- en genderdiversiteit met een groot feest in COC de Kroon aan de Langegracht 65.

Leiden Leiderdorp Oegstgeest Regio Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×