De gemeente Leiden gaat zich inzetten voor het behoud van groen in de stad. (Archieffoto: Chris de Waard).

Gemeente wil bomen beter beschermen

In de afgelopen jaren is veel kritiek op de gemeente geweest in verband met bomenkap. Het college van B&W wil hier iets aan doen door bomen beter te beschermen in Leiden. Het college zegt een aantal verbeterpunten te hebben gevonden op het gebied van vergunningverlening, kap en beheer van bomen.

Het college gaat onder andere binnenkort de raad vragen om een nieuwe bomenverordening vast te stellen. Die moet zorgen voor een betere bescherming van de bomen. Daarnaast moet er een nieuwe Groene Kaart van Leiden komen. Een digitale kaart waarin alle informatie over het groen in Leiden staat opgeslagen.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×