(Foto: Facebook Intel Security)

Van Buuren en Myjer gevaarlijke zoekopdrachten

Als je de Leidse DJ Armin van Buuren opzoekt op het internet loop je een grote kans om een virus binnen te loodsen meldt computer beveiliging bedrijf Intel Security.

Al twee jaar mocht Armin van Buuren zich de meest gevreesde Nederlander op het internet noemen maar nu is Armin toch echt de gevaarlijkste man om op te zoeken in de hele wereld.

Ook een plekje
In de Nederlandse top 5 heeft de Leidse komediant Jochem Myjer ook een plekje gekregen op lijst, en wel de tweede plek. Intel Security meldt dat ongeveer 12,7% van de zoekacties eindigen in virussen en andere computer problemen.

Onderzoek
Intel Security deed een onderzoek en kwam tot de conclusie dat je de grootste kans loopt om op websites met virussen en maleware terecht te komen als je zoekt naar de beroemde DJ. Vooral loop je gevaar als je zoekt in combinatie met ‘free MP4′, ’torrent’ en andere download termen. In deze gevallen levert dit bij één van de vijf zoekacties een website met onder andere spyware, adware, spam, phishing of virussen op.

Top muzikanten
De tweede plek op de internationale lijst is behaald door de Amerikaanse countryzanger Luke Bryan, andere artiesten in de lijst zijn Usher, Britney Spears en Jay Z.

Leiden Nieuws Armin van Buuren


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×