Grote 3 Oktober Optocht dit jaar omgekeerd

Het thema van de Grote Optocht tijdens de viering van Leidens Ontzet zal dit jaar voor alle Leidenaren duidelijk te herkennen zijn. ‘De wereld op zijn kop’ betekent voor de optocht dat de route dit jaar omgekeerd gelopen zal worden. De start is om 13:00 uur op de Zoeterwoudsesingel om vervolgens via de Witte Singel, het Noordeinde en de Breestraat over het Levendaal rond 16:00 uur op de hoek van de Hoge Rijndijk en de Burggravenlaan te eindigen.

Het is overigens niet de eerste keer dat de route omgekeerd gelopen wordt. Vice Voorzitter van de Commissie Optocht & Taptoe, Egbert Koops, vond in het krantenarchief dat de optocht al eerder van draai veranderde. Toen om de doorloop op de Haarlemmerstraat te verbeteren. Veel hielp het niet, “de Haarlemmerstraat zit niet meer in de route”, aldus Koops.

Of de route van de Grote Optocht alleen dit jaar of blijvend op zijn kop staat, daarover doet de Commissie nog geen uitspraken.

Leiden Nieuws Reportage


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×