De Rijnlandse Architectuur Prijs wordt uitgereikt in poppodium Gebr. De Nobel. Het podium is zelf genomineerd voor de prijs. (Foto's: PR).

Uitreiking Rijnlandse Architectuurprijs in De Nobel

De Rijnlandse Architectuurprijs wordt op 13 oktober uitgereikt in poppodium Gebroeders De Nobel. De poptempel is zelf één van de kanshebbers voor de prijs. Je kan nog tot 12 oktober stemmen op jouw favoriet. De uitreiking vindt plaats tijdens de van ‘De Stand van de Stad’ van RAP Leiden.

Naast poppodium Gebroeders De Nobel maken nog twee moderne gebouwen in Leiden kans op de Rijnlandse Architectuurprijs. Het jongeren hospice Xenia en Theehuis Tuin van Noord zijn ook in de race voor de prijs. Naast deze drie Leidse gebouwen zijn ook verschillende gebouwen uit Leiderdorp, Oegstgeest en Voorhout genomineerd. Op de site van RAP Leiden kun je je stem uitbrengen.

Stand van de Stad
Het is de tiende keer dat  ‘Stand  van de Stad’ wordt gehouden. Tijdens de talkshow komen verschillende sprekers aan het woord over Leidse stedenbouw, architectuur en ruimtelijke ordening . Zef Hemel, professor ruimtelijke ordening aan de Universiteit van Amsterdam, vertelt bijvoorbeeld over de mogelijkheid dat Amsterdam de gemeente Leiden annexeert.

Stad van vluchtelingen
Ook wordt er tijdens de talkshow gesproken over de vluchtelingencrisis. Leiden profileerde zich vroeger namelijk als stad van vluchteling. Het laatste asielzoekerscentrum in Leiden sloot zo’n 6 jaar geleden haar deuren, waarmee een periode van 20 jaar vluchtelingenopvang in de stad. Er wordt ingegaan op de vraag of het tijd wordt dat Leiden opnieuw een stad van vluchtelingen wordt.

De deuren van De Nobel gaan om 19:30 uur open, om 20:00 uur begint het programma. Toegang tot de talkshow en prijsuitreiking is gratis.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×