Als het aan de gemeente ligt krijgt het pand Marktsteeg 10 (links) een culturele invulling. Het wordt daarom niet zomaar per opbod verkocht aan de hoogste bieder. Een mogelijkheid lijkt de Rembrandt Experience te zijn. Op de muur van de buren hangt alvast een toepasselijk plakkaat.

Gemeente wil culturele invulling Marktsteeg 10

Het pand Marktsteeg 10, direct naast Gebr. de Nobel, wordt nog even niet verkocht. De gemeente is in gesprek met een geïnteresseerde partij en wil die onderhandeling een kans geven. Volgens wethouder Laudy wordt er daarom in dit geval niet ingezet op de hoogste prijs, maar gaat het om een pand met een plan. Wat dat plan is wil Laudy nog niet zeggen, maar de gemeente wil voor het vervallen pand graag een culturele invulling. Het ligt immers midden in het cultuurkwartier van Leiden. Wellicht een mooie plek voor de Rembrandt Experience waar een groep enthousiaste Leidenaren al een tijd aan werkt? “Dat zou een mooie invulling zijn, maar ik ga er niks over zeggen, want dat heb ik het straks weer gedaan,” aldus Laudy. Een van de initiatiefnemers van de Rembrandt Experience is Tjeerd Scheffer. Desgevraagd bevestigt hij dat het pand aan de Marktsteeg 10 in beeld is: “Het is één van de vele opties waar we naar kijken”.

Om te voorkomen dat een horeca-exploitant er met het pand vandoor gaat, heeft het college besloten om de bestemming te veranderen. Er mag geen ‘zware horeca’ zoals een café, dancing of restaurant meer komen. Wel is ondersteunende horeca toegestaan. Bijvoorbeeld een kop koffie voor bezoekers van een culturele instelling in het pand.

 

Cultuur Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×