Het Minikoraal werd groots gevierd. (Foto's: Maaike lek).

Minikoraal groot feest op Garenmarkt

Op de Garenmarkt in Leiden vond vandaag het Minikoraal plaats, het traditionele kinderkoraal voor leerlingen van basisscholen in Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude. Ruim 3500 kinderen zongen laaiend enthousiast mee, misschien nog wel het hardste met het gastoptreden van Jochem Myjer. “Het is fenomenaal om te zien hoe ontzettend blij al die kinderen zijn”, aldus burgemeester Henri Lenferink.

Rolf Eijgenraam ging naar het Minikoraal en maakte een sfeerreportage van het 3 oktoberfeest voor basisscholieren.

Het was een groot feest bij de ‘onofficiële opening van het Leids Ontzet’, zoals burgemeester Henri Lenferink het noemt. De colleges van burgemeester en wethouders van Leiden, Oegstgeest, Zoeterwoude, Leiderdorp en Voorschoten waren aanwezig.

Jochem Myjer
Het hoogtepunt van de dag kwam toen de Leidse cabaretier Jochem Myjer het podium op stormde. De leerlingen zongen oorverdovend hard mee met zijn lied ‘La La La Leiden’. De komiek heeft zich de afgelopen ontwikkeld tot een kinderidool. Dat komt mede door het kinderboek ‘De Gorgels’ wat hij onlangs uitbracht.

Dichtwedstrijd
Voorafgaand aan het koraal, werd er op de deelnemende scholen een dichtwedstrijd gehouden. De winnaar werd op het Minikoraal bekendgemaakt, Bilal van de Bredeschool Merenwijk met zijn gedicht ‘De Wereld op z’n Kop’. Hij kreeg een beeldje in de vorm van een zilveren schrijfveer.

Video: ILoveLeiden

Leiden 3 Oktober 2015 minikoraal


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×