(Foto: J.P. Kranenburg)

Tamarco viert 60-jarig jubileum

Tamarco vierde gisteravond groot feest. Iedereen die Tamarco een warm hart toedraagt was vanaf 19.00 uur welkom in het clubgebouw waar Tamarco een mini concert gaf. Er was een trekking voor de jubileumloterij. De trekking werd gedaan door Leon Driessen, de man van de Burgemeester van Leiderdorp. Eerder dit jaar waren er al een reünie en een jubileumconcert.

Woensdag 7 oktober bestond de vereniging, die op 7 oktober 1955 werd opgericht, precies 60 jaar. Tamarco greep deze gebeurtenis aan om zich weer op de kaart te zetten. En als een soort verrassing zong het koor van Annemiek de Groot een paar nummers onder begeleiding van Tamarco.

Jubileumloterij
Tijdens de feestelijke avond vond de laatste trekking van de jubileumloterij plaats. Tamarco op deze speciale avond cadeautjes gaf aan de bezoekers. De prijzen waren: een 40″ LED-tv van Ringfoto Filippo, een jaar sporten bij Sport City en een bon voor Center Parks.

Historie
In 1955 werd de Leiderdorpse Harmoniekapel opgericht die vanaf de jaren zeventig bekend staat als Tamarco. In 2001 behaalde de vereniging nog de kampioenstitel bij het Wereld Muziek Concours in Kerkrade bij het onderdeel mars. Na een dip in het ledenaantal in de jaren erna is de vereniging weer flink aan het groeien. Na zestig jaar ziet de club de toekomst zonnig in.

Cultuur Leiden Leiderdorp Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×