Na de eerste paal eind vorige jaar, is er nu echt begonnen aan de werkzaamheden. (Foto's: PR).

Bouw uitbreiding Leidse instrumentmakers School begonnen

De bouw van het nieuwe pand voor de Leidse instrumentmakers School (LiS) is officieel begonnen. De kleinschalige school zal gaan uitbreiden met een nieuw gebouw op het Leidse Bioscience Park. De school verzorgt de MBO niveau 4-opleiding Research Instrumentmaker.

De Leidse instrumentmakers School is een onafhankelijke school voor precisietechniek. De LiS leidt al zo’n 100 jaar instrumentmakers op. De school heeft nu ongeveer 300 leerlingen. Met de uitbreiding wil de school gaan uitgroeien naar 400 scholieren.

Eerste paal
Tijdens een feestelijk startsein werd op vrijdag 25 september het gat voor de eerste paal van het gebouw geboord. Daarbij was burgemeester Henri Lenferink ook aanwezig. De werkzaamheden zijn nu echt begonnen. De school hoopt dat de uitbreiding in september 2016 klaar is.

Leiden Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×