Jonata Taal (links) schreeft het stuk Sugar Daddy dat volgende week drie keer wordt gespeeld in Ins Blau. (Foto's: Chris de Waard).

De Nachtdieren spelen Sugar Daddy in Ins Blau

Theatergezelschap ‘De Nachtdieren‘ speelt volgende week drie avonden de voorstelling ‘Sugar Daddy’ in Theater Ins Blau. Een voorstelling over homoseksualiteit, liefdes met grote leeftijdsverschillen en de druk van de omgeving op zo’n relatie.

Jonata Taal en Martin Snip over de voorstelling Sugar Daddy die volgende week in Ins Blau is te zien.

Gisteren gaven twee van de spelers alvast een voorproefje tijdens een bijeenkomst in de B&W kamer van het stadhuis in Leiden. Daar werd een borrel gehouden voor de vrijwilligers die zich de komende dagen in Leiden en omgeving bezig houden met de organisatie van Coming Out Dag 2015.

Sugar Daddy is een interdisciplinaire voorstelling. Het is de eerste voorstelling van theatermaker Jonata Taal. Hij schreef het stuk in samenwerking met Rob de Graaf op basis van interviews met een jongen die samenwoont met zijn sugar daddy. De eindregie is in handen van Hans Man in ‘t Veld. De voorstelling Sugar Daddy is gefinancierd via een crowdfundingactie en is een co-productie tussen De Nachtdieren en Ins Blau. De voorstellingen zijn op 15, 16 en 17 oktober. Kaartjes kosten 13 euro en zijn te koop via de website van Ins Blau.

Het verhaal

Een jongen trekt in bij een oudere man op de Herengracht. Hij kent daar niemand, heeft geen werk en studeert niet. De man betaalt hem maandelijks en ze slapen in één bed. Hun omgeving voelt een enorme afgunst naar deze relatie. “Jullie kunnen onmogelijk samen oud worden.” “Als je te oud bent, wisselt hij je weer in voor een ander.” “Monogamie bestaat niet, zeker niet als je homo bent.”

Wat hun omgeving niet weet is dat de liefde tussen deze twee net zo sterk is als de liefde tussen Romeo en Julia, Rose en Jack, Henk en Ingrid, en tussen jij en je eerste echte liefde. Zij zoeken zichzelf in de ander, maar wat zien zij als zij kijken met de blik van hun naasten? Er ontstaat een machtsspel in de liefde te midden van een verstikkende omgeving. Maar ’s avonds leven ze het leven zoals ze dat misschien echt zouden willen. Op de grens van het bestaan.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×