Het Kinderboekenfestival van BplusC in het Leidse Volkshuis. (Foto's: J.P. Kranenburg).

Kinderboekenfestival in Volkshuis

Bette Westera opende met Bibi Dumon Tak afgelopen weekend het BplusC kinderboekenfestival in het Leidse Volkshuis. Dat gebeurde in het kader van de 61e Kinderboekenweek die dit jaar in het teken staat van natuur, techniek en wetenschap. Op het festival kwamen een heleboel kinderen af.

Westera won de Gouden Griffel voor haar dichtbundel Doodgewoon. De Gouden Griffel is de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kinderboek. Zij ontving deze 6 oktober jongstleden tijdens het Kinderboekenbal, de traditionele opening van de Kinderboekenweek, in het Nieuwe Luxor in Rotterdam.

Bette Westera woont in Leiden. Ze heeft in korte tijd naam gemaakt met haar verhalende gedichten en prentenboeken op rijm voor kinderen vanaf zo´n drie jaar. Ze wordt wel vergeleken met Annie M.G. Schmidt. Voor Een opa om nooit te vergeten ontving zij in 2001 een Vlag en Wimpel en een Pluim van de Maand. In 2003 kreeg ze een Vlag en Wimpel voor Alle hens aan dek en in 2006 voor Oma´s rommelkamer. In 2014 kreeg ze een Zilveren Griffel voor Held op sokken en in 2015 won ze de Woutertje Pieterse Prijs en zilveren griffel voor Doodgewoon.

 

Leiden Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×