Dichter Leo van Zanen bij Mayflower Bookshop

De Leidse dichter Leo van Zanen geeft op zondag 18 oktober een lezing over de ballades van William Wordsworth. In The Mayflower Bookshop aan de Breestraat begint om 15.00 uur de lezing. Ook worden de werken van schilderij Michiel Schepers geëxposeerd.

De dichter Leo van Zanen gaat bij zijn lezing in op de techniek van de aloude, Engelse ballade en benoemt hij enkele wetenswaardigheden. Ook vindt een voordracht plaats van enkele gedichten, in het Engels en in het Nederlands.

‘The Prelude’
William Wordsworth werd geboren in het Lake District en hij was de zoon van een advocaat. Hij ging naar eerst naar school in Penrith en daarna naar de Hawkshead Grammar school voor hij in 1787 ging studeren op St. John’s College, Cambridge. Zijn tijd op school wordt later levendig beschreven in zijn bundel ‘the Prelude’.

In 1813 verhuisde Wordsworth van Grasmere naar het nabijgelegen Ambleside. Hier bleef hij poëzie schrijven. Na 1835 schreef hij weinig meer. Wordsworth overleed op 23 april 1850 en werd begraven op het kerkhof in Grasmere. Zijn grote autobiografische gedicht ‘The Prelude’, waar hij sinds 1798 aan had gewerkt, werd gepubliceerd na zijn dood.

Expositie
In het kader van de voordracht exposeert The Mayflower Bookshop werk van de Leidse schilder Michiel Schepers. Tekeningen en schilderijen die Schepers maakte in Grasmere en omgeving, waar Coleridge en Wordsworth verbleven. Hij zal ook wat vertellen over deze schilderijen.

The Mayflower Bookshop is gevestigd aan de Breestraat 65. De lezing begint op 18 oktober om 15.00 uur. Toegang is gratis. Meer informatie vind je op de website.

Cultuur Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×