Job Cohen in De Regentenkamer van het Hof van Meermansburg. (Foto: PR).

Job Cohen roept Leiden op tot gesprek

Oud-PvdA voorman Job Cohen riep tijdens een masterclass in Leiden op om mensen in hun waarde te laten. “Het vreemde vinden wij vreemd. Praat over dat vreemde om het te leren kennen,” zei Cohen tijdens een masterclass van de PvdA, afgelopen vrijdag in De Regentenkamer van het Hof van Meermansburg in Leiden.

De PvdA Leiden organiseert een serie masterclasses, de editie met Job Cohen afgelopen vrijdag was de eerste. Cohen sprak vrijdagavond over de toenemende rol van de burgemeester en het lokaal bestuur. Ook de vluchtelingenproblematiek kwam hierbij aan bod.

Maarten Mulder sprak over de serie masterclasses met Mees ten Hooven, bestuurslid PvdA Leiden.

If mayors rule the world
Het onderwerp van de masterclass was: ‘if mayors rule the world’. Cohen vertelde daar niet in te geloven. “De problemen van een burgemeester zijn anders van aard dan die van landelijke bewindspersonen”, stelt Job Cohen. Het gaat daarom om de persoon, en niet om de functie die de persoon bekleedt.”

Merkel
Job Cohen sprak met bewondering over de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Hij bewondert haar lef om daadkrachtig op te treden. Hij vindt wel dat ze oog moet hebben voor de bevolking die ze tegen de borst stoot. “De taak van bestuurders is om de boel bij elkaar te houden”, aldus Cohen.

Leiden Nieuws Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×