(Foto: J.P. Kranenburg)

Teske de Schepper trapt leescampagne ‘De Weddenschap’ af

Teske de Schepper, bekende vlogger/blogger op Youtube en deelnemer van Expeditie Robinson 2015, trapte vanochtend bij BplusC locatie Nieuwstraat de leescampagne ‘De Weddenschap’ van Stichting Lezen af.

Teske de Schepper zette haar handtekening, samen met de leerlingen van de Internationale klassen van het Da Vinci College, onder een weddenschapscontract. Hiermee beloven de leerlingen en de leescoach in een half jaar 3 boeken uit te lezen. Tijdens het event liet Teske de 3 boeken zien die ze heeft uitgekozen en vertelt ze ook waarom.

Prijzen
De kinderen die ‘De Weddenschap’ halen door drie boeken helemaal uit te lezen, maken kans op de volgende prijzen: een iPad, kaartjes voor Drievliet, bioscoopbonnen, dvd’s, boekenpaketten en nog veel meer. Wie meedoet met de klas maakt kans op een bezoek van een schrijver naar keuze.

Bekende Nederlanders
Teske de Schepper is niet de enige bekende Nederlander die meedoet met deze weddenschap. Andere bekende Nederlanders die dit jaar de titel leescoach met zich mee mogen dragen zijn Jasper Gottlieb, bekend van Spangas, en zanger, rapper en producer Brownie Dutch.

Vijfde keer
Dit schooljaar organiseert Stichting Lezen voor de vijfde keer De Weddenschap, de grootste leescampagne voor vmbo en mbo. In voorgaande jaren deed een groeiend aantal leerlingen mee. Afgelopen seizoen telde de campagne 3500 deelnemers. De Weddenschap is een campagne waarbij leerlingen alle boeken mogen lezen die ze willen, zolang deze in de Nederlandse taal zijn en passen bij de leeftijd.

Wil jouw kind, kleinkind, neefje of nichtje ook mee doen aan ‘De Weddenschap’? Meld je dan snel aan via de website van ‘De Weddenschap’ en kies jouw leescoach en drie boeken!

Cultuur Leiden Nieuws Onderwijs BplusC


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×