Er wordt dit jaar een recordaantal van ruim 10.000 bezoekers verwacht voor de Open Dag van de Universiteit Leiden. (Foto: PR).

Topdrukte verwacht bij open dag Universiteit Leiden

Er wordt topdrukte verwacht bij de Open Dag van de Universiteit Leiden morgen. Volgens Centrummanagement Leiden bezoeken ruim 10.000 middelbare scholieren en ouders de stad. Dat is een recordaantal. Om die reden roept het centrummanagement op om rekening te houden met extra drukte in de binnenstad.

De duizenden scholieren nemen alvast een kijkje in de wereld van het studeren. Ze kunnen over de vele verschillende studies informatie inwinnen om in hun studiekeuzebesluit mee te nemen.

Stadsprogramma
Deze Open Dag is meer dan alleen een evenement van de universiteit. Er wordt namelijk ook een stadsprogramma georganiseerd door het Centrummanagement Leiden in samenwerking met De Collectie en LeidsLekkers. Zo bieden ruim 20 horecazaken een speciaal lunchmenu aan, worden er speciale boottochten georganiseerd en staan tuktuks klaar om bezoekers te vervoeren. Ook presenteren Leidse evenementen zich op het Hooglandsekerkplein onder welke het Leids Cabaret Festival, Leiden International Film Festival, Stukafest en SummerJazz.

Leiden Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×