Tijdens de Lichtjesloop wordt de sfeerverlichting in de Leidse binnenstad op spectaculaire wijze ontstoken.

Spectaculaire lichtkunst bij de Lichtjesloop

De jaarlijkse Lichtjesloop wordt gehouden op 5 november 2015. In het kader van de jaarlijkse Lichtjesparade wordt bij de hardloopronde de sfeerverlichting in de binnenstad van Leiden ontstoken. Hiermee wordt het startsein gegeven aan de Winter Wonder Weken. Vanaf 18.00 uur begint het programma aan de Nieuwe Rijn.

Omdat het parcours door en langs historische locaties gaat, zullen er in de route plekken zijn waar je even moet inhouden (wandelen, oversteken). Dit parcours is daarom niet geschikt voor lopers die hun persoonlijk record willen verbeteren. De hardloopronde is vooral bedoeld voor lopers die een unieke belevingsloop willen meemaken.

Inschrijven
Voor de hardlopers is een parcours uitgezet van 5 kilometer, waarvoor je je vooraf gratis kunt inschrijven. Je kunt je startnummer uitsluitend ophalen op het kantoor van Leiden Marathon of het Visitors Centre. Er is beperkt plaats.

Wandelen
Zodra de hardlopers zijn gestart, kun je de route van 5 of 2 kilometer ook wandelen. Beide routes zijn geopend tot 21.00 uur. De routes gaan langs locaties als de Pieterskerk, de Hooglandse Kerk, de Burcht, de Hortus Botanicus en Museum Volkenkunde.

International Year of Light
Het thema is dit jaar ‘International Year of Light’. Op de Koornbeursbrug en het water tussen de Koornbeursbrug en de Visbrug word je meegenomen in een mini voorstelling, waarin ‘licht’ het centrale thema is. er is live-zang en dans op en rond het water. Het licht- en muziekspektakel staat onder regie van Fields of Wonder met bijdragen van Leidse organisaties als: Musicalgezelschap Otis, Vivian Wesselingh, Rijkmuseum Volkenkunde en Stichting De Leidse Rederij. Leerlingen van de Leidse basisscholen zullen het lied ‘Voel de Power’ zingen.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×