Fotograaf Mike van Bemmelen over deze foto: "zonder het te weten heb ik een wereldwonder gefotografeerd!" (Foto: Mike van Bemmelen).

'Parkeergarage Lammermarkt hedendaags wereldwonder'

Hij is nog niet eens af, maar het blad HP De Tijd heeft de parkeergarage onder de Lammermarkt nu al tot één van de zeven nieuwe wereldwonderen van eigen bodem benoemd. Ook de Markthal in Rotterdam en de Noord-Zuidlijn in Amsterdam worden door het blad wereldwonderen gedoopt.

Onder de Lammermarkt wordt een kurkentrekkervormige parkeergarage gebouwd, die wel 7 verdiepingen de grond in gaat. Daarvoor moest een flink gat gegraven worden. Zestigduizend kuub grond, een laag van dertien meter klei en nog eens zoveel zand, werd weggegraven. Begin 2017 moet de parkeergarage af zijn, dus voorlopig blijft de Lammermarkt nog afgesloten.

Leiden Parkeergarage Lammermarkt


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×