‘Parkeergarage Lammermarkt hedendaags wereldwonder’

7

Hij is nog niet eens af, maar het blad HP De Tijd heeft de parkeergarage onder de Lammermarkt nu al tot één van de zeven nieuwe wereldwonderen van eigen bodem benoemd. Ook de Markthal in Rotterdam en de Noord-Zuidlijn in Amsterdam worden door het blad wereldwonderen gedoopt.

Onder de Lammermarkt wordt een kurkentrekkervormige parkeergarage gebouwd, die wel 7 verdiepingen de grond in gaat. Daarvoor moest een flink gat gegraven worden. Zestigduizend kuub grond, een laag van dertien meter klei en nog eens zoveel zand, werd weggegraven. Begin 2017 moet de parkeergarage af zijn, dus voorlopig blijft de Lammermarkt nog afgesloten.

Delen

7 reacties

    • ja, lekker is dat. Eerst een giga gat graven en dan een supercoole parking erin en dan gewoon zand erover 😉

  1. Frank Peters op

    ‘Als het kalf verdronken is, dempt men de put’ oftewel een bodemloos project voor Leiden ;))

  2. een Leids burger op

    En nu maar afwachten of er genoeg auto’s zijn om het “gat” te vullen 🙂

Over de auteur

Rolf Eijgenraam

Je bent nu offline