De Dood en de Gladiolen in de Vrijplaats Leiden. (Foto's: J.P. Kranenburg).

Verhalen, poëzie en muziek bij 'De Dood en de Gladiolen' in Vrijplaats

Het was weer een behoorlijk interactief programma, afgelopen vrijdagavond bij de Vrijplaats Leiden aan de Middelstegracht. Met verhalen, poëzie en muziek door Leidenaren Rik van Boeckel, Gideon Roggeveen en Jaap Montagne. Een avond vol taal, de liefde en de dood maar ook allochtone instrumenten, (vrouwen)voetbal en anti-conceptie.  Een avondvullend optreden waarbij de bezoekers afwisselend bulderden van het huilen en tranen met tuiten lachten.

Rik van Boeckel treedt al sinds mensenheugenis op met een soloprogramma, bestaande uit gedichten op muziek (live-slagwerk of voorbespeelde tapes), liedjes en sketches. Hij bracht twee cassettes uit: “Deze hoofden praten” en “Hé hé wat moet dat”. Een aantal bundels in samenwerking met andere dichters en kunstenaars en de poëziebundel “De witte Makedonika”. En twee reisboeken: “Het loslaten van Atlas” en “De zingende palmen van Cuba”.

Jaap Montagne dichter/performer van de straat en muzikant. Een soms emotionele voordrager die over het podium springt en swingt en zijn hele lichaam inzet om zijn woorden bij u over te brengen. Een verbaal evenwichtskunstenaar op de lijn tussen poëzie en rap Behoorde bij de eerste lichting SLAMdichters van Nederland, en voormalig stadsdichter van Leiden

Gideon Roggeveen is dichter , columnist en theatermaker. In 2014 kwam zijn eerste boekje uit, “Hallo mensen”. Volgens Wolkers-biograaf Onno Blom is Roggeveen hard op weg de leukste schrijver van Leiden te worden.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×