Met de opbrengst van de Missieveiling Zoeterwoude wordt onder meer een weeshuis in Sri Lanka ondersteund. (Foto's: PR).

Missieveiling: Weeshuis in Sri Lanka krijgt hulp uit Zoeterwoude

missieHet Eliya weeshuis in de kustplaats Tangalle in het zuiden van Sri Lanka is één van de maar liefst 18 goede doelen die ondersteuning krijgen van de Missieveiling Zoeterwoude.

De 41e veiling wordt komende zaterdag gehouden in het Muziekcentrum aan de Schenkelweg.

Vanaf het begin is Petra Lagerberg uit Zoeterwoude betrokken bij de plannen voor het weeshuis, waar ze zelf – net als enkele andere inwoners van Zoeterwoude – is geweest. Vorig jaar konden mede dankzij bijdragen uit Zoeterwoude onder meer nieuwe matrassen en lakens worden aangeschaft.

Lagerberg: “De overheid doet vrijwel niets voor tehuizen en dus is elke hulp welkom. De kinderen krijgen goede verzorging en dankzij extra onderwijs hebben ze betere kansen voor de toekomst. Sinds kort werkt Eliya samen met een ander tehuis, zodat ook andere jongeren er hun voordeel mee kunnen doen. Het geld van de Missieveiling wordt daar goed besteed, daar ben ik van overtuigd.”

missie2De missieveiling is elk jaar een groot succes. Talloze kavels komen onder de hamer. Daaronder ook heel bijzondere. Dit jaar bijvoorbeeld een zeilboot, het gebruik van een winkelpandje in het centrum gedurende de feestmaanden en deelname aan een speciale poldertocht, komende zomer: Stront aan je laarzen!

Tangalle werd, net als een groot deel van het eiland, in 2004 zwaar getroffen door de tsunami die een onvoorstelbare ravage aanrichtte. Na de tsunami startte Ranjith uit Tangalle samen met de Duitse verpleegkundige Angelika een project om kinderen op te vangen die hun ouders verloren hadden. Later kwamen er weeskinderen uit de regio bij.

Er wonen nu 22 jongens en meisjes die in de buurt naar school gaan. Er worden leerkrachten ingehuurd om de kinderen in het tehuis extra lessen wiskunde, Engels en muziek te geven. Dat is mede mogelijk dankzij de bijdragen van de Missieveiling. De financiële hulp maakte het ook mogelijk om de keuken in te richten. Het weeshuis Eliya heeft sinds kort ook een kokkin die alle maaltijden bereidt.

Naast de hulp uit Nederland wordt het werk in Eliya ook ondersteund vanuit Duitsland. Meerdere bedrijven en particulieren zetten zich in met acties, waardoor het voortbestaan van het weeshuis is gegarandeerd.

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×