ZZ Leiden won de eerste thuiswedstrijd van het seizoen met een score van 91-60. Tijdens de wedstrijd werd de nieuwe mascotte Tee gepresenteerd. (Foto: PR).

ZZ Leiden wint overtuigend van Friezen met T.Rex-mascotte

Basketbalvereniging Zorg en Zekerheid Leiden heeft vrijwel moeiteloos de eerste thuiswedstrijd van het seizoen gewonnen van Aris Leeuwarden. Vooral dankzij een zeer sterk derde kwart kwam de Leidse formatie nog met 40 punten voor te staan. Aan het einde stond er een score van 91-60 score op het bord.

De mascotte Burdy, is niet langer het gezicht van de vereniging. Vanaf dit seizoen heeft ZZ Leiden een nieuwe mascotte, namelijk Tee, een Tyrannosaurus rex. De mascotte verwijst naar het T.rex-fossiel die in Naturalis een plaats gaat krijgen.

Vluchtelingen in publiek
De wedstrijd van ZZ Leiden tegen Aris Leeuwarden werd bijgewoond door 120 vluchtelingen. De asielzoekers krijgen momenteel crisisopvang in Oegstgeest.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×