Afgelopen periode hebben al enkele duizenden mensen zich opgegeven als vrijwilliger bij één van de opvanglocaties. Nu de opvang wordt verlengd en verplaatst, is het Rode Kruis weer begonnen met het invullen van de diensten voor de komende periode. (Foto: Rode Kruis Leiden e.o.).

Rode Kruis opnieuw op zoek naar vluchtelingenvrijwilligers

Nu er in de regio extra noodopvanglocaties in gebruik worden genomen voor het tijdelijk onderbrengen van vluchtelingen, is het Rode Kruis Leiden weer op zoek naar vrijwilligers. Vanaf vrijdagmiddag worden vluchtelingen opgevangen in het Universitair Sportcentrum Leiden (USC) en sporthal de Bloemerd in Leiderdorp. Sinds gisteren is ook de noodopvang in Roelofarendsveen geopend.

Opnieuw vrijwilligers gezocht
De inzet van deze vrijwilligers wordt weer geregeld door het Rode Kruis. “Studenten en professionals met een medische, verpleegkundige, verzorgende en paramedische achtergrond zijn zeer welkom,” laat de organisatie weten. Voorzitter Henny Keereweer van het Rode Kruis vraagt of ook mensen die zich al eerder hebben opgegeven zich opnieuw willen aanmelden: “Het gaat om andere locaties en andere dagen. We hebben een aanmeldformulier online gezet waarop mensen precies kunnen aangeven wanneer en waar ze kunnen helpen.”

Aanmelden kan hier: Aanmeldformulier Rode Kruis Leiden en omgeving.

​De vluchtelingen vanuit sportcentrum De Klaverhal (Zoeterwoude) gaan naar het Universitair Sportcentrum Leiden (USC). De mensen in de Bloemerd komen vanuit de Cuyl (Oegstgeest). Vanaf woensdag worden er 120 vluchtelingen opgevangen in De Tweesprong (Roelofarendsveen).​

 

Leiden Leiderdorp Regio Vluchtelingen


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×