(Foto: Chris de Waard).

Gemeente Voorschoten verlengt termijn noodopvanglocatie

De gemeente Voorschoten verlengt op verzoek van het COA de termijn van de noodopvanglocatie in hotel Van der Valk De Gouden Leeuw tot 1 december 2023. Het COA heeft aan de gemeente laten weten dat de druk op de opvang nog steeds ongekend hoog is en het erg lastig is om voldoende plekken te vinden.

Het sluiten van tijdelijke opvanglocaties in combinatie met een verhoogde instroom en vertraagde uitstroom van vluchtelingen stelt het COA voor grote uitdagingen. “Het COA heeft aangegeven dat de noodopvanglocatie in hotel Van der Valk in Voorschoten een belangrijke schakel is in het opvangproces”, zo laat de gemeente Voorschoten weten.

De gemeente heeft naar aanleiding van het verzoek om verlenging een bijeenkomst met omwonenden gehouden. Die verliep positief, waarop nu is besloten om de noodopvanglocatie tot eind volgend jaar open te houden. De doelgroep voor de uitbreiding is hetzelfde als die nu in het hotel verblijft. Het gaat om statushouders die in afwachting zijn van een permanente woning in een andere gemeente en om nareizigers die komen voor gezinshereniging.

Tekort
Er is op dit moment landelijk een groot tekort aan opvangplekken bij de asielzoekerscentra (azc’s). Veel plekken in de asielzoekerscentra van het COA worden nu nog bezet gehouden door statushouders die wachten op een permanente woning. Door het organiseren van tijdelijke noodopvang wil de gemeente Voorschoten bijdragen aan het ontlasten van de azc’s en het versnellen van het integreren van de statushouders in de samenleving.

Maatschappij Voorschoten Vluchtelingen


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×