(Foto: PR)

Nacht van de Nacht: Tocht onder de sterrenhemel

De 11e editie van de Nacht van de Nacht vindt morgen plaats. Leiden doet ook mee met het uithouden van de verlichting van bekende gebouwen. ’s Avonds doven de lichten van 16 monumenten om aandacht te geven aan duurzaamheid.

“In het hele land, ook in Leiden, gaan op een aantal plekken het licht uit. Het licht gaat uit omdat het belangrijk is om na te denken over energie, over duurzaamheid en na te denken over wat het voor een betekenis heeft als er geen licht is” vertelt wethouder van duurzaamheid Frank de Wit.


Maaike Lek sprak met Frank de Wit, wethouder duurzaamheid

Goede energie
Bij 16 monumentale gebouwen blijft het licht tijdens de nacht van zaterdag op zondag gedoofd. Gebouwen die onverlicht blijven zijn onder andere het stadhuis, de Burcht, het Scheltema-complex en nog veel meer. “We willen dat de mensen in gesprek gaat over wat het betekend om het met minder energie te doen en wat het betekent om het met goede energie te doen.”

Nachtelijke tocht
In verband met de Nacht van de Nacht zijn er ook activiteiten in Leiden. Rederij Bootjes en Broodjes vaart tijdens de Nacht van de Nacht in het donker van Leiden naar de Kagerplassen. De tocht duurt twee uur en aan boord is er chocomel, glühwein, koffie of thee en koekjes. De boot is overdekt en verwarmd.

Sterrenhemel
Bij de Leidse Sterrewacht kun je vanaf 18.00 uur terecht bij de Werkgroep Leidse Sterrewacht kennismaken met de hobby Sterrenkunde. Ze stellen een aantal moderne telescopen op bij de Leidse Sterrewacht waarmee je de mogelijkheid krijgt om naar de prachtige sterrenhemel te kijken.

Voor meer informatie over de Nacht van de Nacht vind je op de website. Meer informatie over de activiteiten bij de Leidse Rederij Bootjes en Broodjes en de Leidse Sterrewacht vind je ook op de websites.

Economie Leiden Nieuws Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×