Een impressie van de oefenrechtbank waar nu een crowdfunding-actie voor bezig is. (Afbeelding: Universiteit Leiden).

Universiteit wil eigen rechtszaal in Kamerlingh Onnesgebouw

Met een crowdfunding-actie wil de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Leiden een echte oefenrechtenbank gaan inrichten in het Kamerlingh Onnes gebouw. In totaal is er 25.000 euro nodig voor het zogenaamde ‘Moot Court’. Daarvan is nu meer dan de helft opgehaald. De crowdfunding-actie duurt tot eind november.

Moot Court is een verplicht vak op de Faculteit der Rechtsgeleerdheid in Leiden. Studenten leren om een juridisch probleem op te lossen door de relevante feiten uit een verhaal te halen en de juiste rechtsregels hierop toe te passen. Zo bouwen zij een pleidooi op, waarin zij het belang van hun cliënten zo goed mogelijk verdedigen.

‘Parel op de kroon’
Carel Stolker, rector magnificus van de Universiteit Leiden en voormalig decaan van de rechtenfaculteit, beaamt het belang van de actie. “Rechten in Leiden heeft een prachtige locatie met mooie collegezalen, maar een echte rechtszaal voor Moot Court zou de parel op de facultaire kroon zijn”, stelt Stolker. “In Amerikaanse Law schools heb ik zoiets al vaker gezien: als een inspirerende omgeving voor onze studenten om te leren pleiten en argumenteren,” aldus Stolker.

Doneren
Doneren kan via de website van Steun Leiden, een site waar de crowdfunding-acties van de universiteit worden geüpload. Je kan zelf een bedrag kiezen, of uit de standaard donatiebedragen kiezen. Als blijk van dank kun je een cadeautje ontvangen. Als je bijvoorbeeld een bedrag van 750 euro of meer betaalt, komt je naam op één van de publieksstoelen in de rechtbank.

Video: Rechtszaal voor de Leidse rechtenfaculteit.

Leiden Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×